Румен Радев: При следващ служебен кабинет всички кадри на ГЕРБ вън от властта!

2
Държавният глава изригна срещу опитите на ГЕРБ да бъде пришит на служебното правителство
Държавният глава изригна срещу опитите на ГЕРБ да бъде пришит на служебното правителство Видео: БГНЕС

Президентът Румен Радев изригна срещу опитите на ГЕРБ Димитър Желязков – Митьо Очите да бъде пришит на назначеното от него служебно правителство на Огнян Герджиков.

Държавният глава е ядосан от твърдения на политици от управляващата коалиция и на близки до тях медии, че временният кабинет е дал обществена поръчка на охранителна фирма, свързвана с арестувания в Турция Желязков.

Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите, на служебното правителство", каза още Радев. Той припомни, че този човек е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът. Той посочи, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което също показва, че договорите с Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет Борисов. 

"Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен - следващия път всички вън!", посочи държавният глава.

Румен Радев окачестви казуса с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев и Димитър Желязков като пореден опит да се прехвърли проблем "от болната на здравата глава". Държавният глава напомни, че името на Бенчо Бенчев не фигурира под никаква форма в отчетите на предизборната му кампания, публикувани на официалната страница на Сметната палата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари