Румен Радев пред публиката на церемонията: Помня лицата на много от вас

2
Президентът заяви, че е извадил обществото от апатията
Президентът заяви, че е извадил обществото от апатията Видео: NOVA

"Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще чертае нейния път."

Това заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Преди 5 години за пръв път приех строя на гвардията. Тук пред катедралния храм и Вечния огън. Помня лицата на много от вас и очите на хората, които бяха дошли в мразовития януари, за да подкрепят първите стъпки за по-демократична България“, заяви в началото на словото си президентът Румен Радев.

Той подчерта, първият му мандат е преминал в изтощителна борба.

Вие подновихте пакта за доверие. 5 години посветихме на битката за законност и демокрация. Призовавах за обединение, но ме упрекваха, че разделям. Вашите гласове недвусмислено показаха, че обществото иска да се раздели с миналото“, каза Радев.

Той заяви, че е извадил обществото от апатията.

„Върнахме честните избори“, каза държавният глава и подчерта важното значение на парламента, съживяването на демократичните институции и борбата с корупцията.

През идните години ще бдя България да не се отклони от този път. Ще отстоявам законността, политическата промяна е само първа крачка, предстоят още изпитания“, каза Радев.

Президентът припомни, че когато мислим, че ни е най-трудно, нека да не забравяме, че не са много държавите, които са съхранили своето име и език през историята.

Убеден съм, че можем да постигнем целите си само, ако обществото остане единно в желанието си за промяна. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще чертае нейния път“, каза още Радев в словото си.

Той припомни думите си в началото на първия си мандат, когато е заявил, че за него е важно не колко време ще бъде президент, а какъв президент ще бъде.

Това ме вдъхновяваше да направя компромиси с принципите си. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, ще отстоявам интересите и достойнството на България. Заедно ще продължим да градим свободна, просперираща и демократична България. Да живее България!“, заяви Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари