Румен Радев: Повишението на минималната заплата влиза в сила от 1 януари

2
Президентът потвърди също, че ще връчи втория мандат за съставяне на правителство веднага след Нова година
Президентът потвърди също, че ще връчи втория мандат за съставяне на правителство веднага след Нова година Снимка: БГНЕС

Президентът потвърди също, че ще връчи втория мандат за съставяне на правителство веднага след Нова година

"Повишението на минималната заплата ще е от първи януари 2023 година", това категорично заяви президентът Румен Радев и сложи точка на спора между министри от служебното правителство по темата за датата, съобщава БНР.

Президентът по категоричен начин сложи край на публичния разнобой между министрите от служебното правителство от кога минималната работна заплата да бъде увеличена, като коментира и дискусията в парламента по темата:

"Докато от трибуната се водят популистки битки кой повече да се хареса на избирателите и едно безумно наддаване, видяхте от вчера, че служебното правителство вече решава този въпрос. Ще има увеличение на минималната работна заплата и то от 1-ви януари, веднага".

Вицепремиерът Лазар Лазаров вече обяви: ще предложи минимална заплата от 780 лева - с 10 лева повече от предходното си намерение и от дата 1-ви януари, а финансовият министър Росица Велкова на няколко пъти изрази становище, че вдигането е добре да се направи от юли.

Що се отнася до връчването на втория мандат за съставяне на правителство, президентът потвърди: "Това ще се случи в първите дни на Новата година". Отказа да коментира коя ще е третата избрана от него формация, ако и вторият мандат се провали:

"Най-важната цел е да имаме най-сетне редовно правителство. Няма никакъв проблем много бързо да завъртим ролетката с мандатите. Какъв ще е изхода? Аз мисля, че партиите наистина имат време в цялото това противопоставяне, да намерят път един към друг".

Така Румен Радев отговори на обвиненията на лидерите на Българската социалистическа партия и на партия "Възраждане", че бави конституционната процедура.

Час преди депутатите да отхвърлят наложеното от него вето върху Изборния кодекс, президентът каза:

"Много ясно изложих своите мотиви при налагането на ветото. Аз се надявам, че народните представители няма да направят така, че да отблъснат още повече избирателите от урните".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    до 1
    Путин е диктатор, агресор и окупатор. Жалко за подобието на хора като теб, но факт!
  • -4
    1
    пуф-паф, ядрени ракети,...
    След като русофоб румен радеф отказа да наложи вето, към "шарлатаните" се присъедини и самият президент на България! Какво имам предвид?! Скандалният про100$$$ к!р0 наруши Конституцията на Република България! И към шарлатанина се присъедини и самият Президент - русофобът румен радеф, който също наруши Конституцията! Двамата нарушиха Конституцията, но и двамата отказаха да признаят вината си! Колко лесно беше русофоб и войнолюб румен радеф да наложи вето, защото това е в правомощията му, но не, той се изяви като конституционалист и започна да обяснява НЕБИВАЛИЦИ, каквито небивалици ръсеше по студията протежето му скандалният про100$$$ к!р0! Допълнение: Русофоб румен радеф се присъедини към "шарлатаните" си и се залепи в коалицията на войната! Заглавието трябваше да бъде: Русофоб румен радеф вече е в коалиция с "шарлатаните"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари