Румен Радев: Очаквам решителни действия срещу спекулата и нелоялната търговия

3
Огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и особено цените на хранителните продукти, добави Радев пред журналисти
Огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и особено цените на хранителните продукти, добави Радев пред журналисти Снимка: Пресцентър / Президентство на РБ

Огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и особено цените на хранителните продукти, добави Радев пред журналисти

"Надявам се политическите партии да са извлекли поуки от предишните предизборни кампании и този път да изведат на преден план идеи за бъдещето на България", заяви държавният глава пред журналисти, съобщиха от неговия пресцентър.

"Днес огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и особено цените на хранителните продукти. Очаквам контролните органи да действат безкомпромисно и редовно." Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Той посочи, че предприетите от служебното правителство действия в тази посока заслужават подкрепа, но е нужна решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия.

Държавният глава припомни, че "когато по време на кампанията партиите горят мостове помежду си, това води или до провал при съставянето на правителство, или до „грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание“. По думите му, ако партиите искат да постигнат определените от тях стратегически цели пред страната, те са длъжни да съставят редовно правителство след изборите.

В отговор на въпрос за обезпечаването на видеонаблюдението за предстоящите избори, предвид краткото оставащо време до вота, президентът посочи, че правителството е пред огромно изпитание, тъй като е поставено от парламента в ситуация, в която законодателни промени се приемат в последния момент. Държавният глава подчерта, че изпитанието е не само технологично, но и организационно, но изрази увереност, че ще бъде намерено решение. „Работи се активно по въпроса, така че да не бъдат опорочени изборите“, заяви президентът.

Попитан дали очаква атака от страна на партиите срещу служебното правителство по този въпрос държавният глава отбеляза, че тези атаки не са спирали. „Най-удобно е в една предизборна кампания да се атакува служебното правителство, но както виждаме, това не дава особен резултат“, посочи още Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    Ще има да чакаш, Румба. И ти стана боклук. От мен подкрепа повече няма да видиш. Твоите лекета дерибействат в парламента и копаят дъното на Българските национални интереси. Ти даваш ордени на прокажени утайки, като нацисткия посланик и американската кривогледа зелка. Мноого жалко, Румба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари