Румен Радев: Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната

3
Не правя никакви политически проекти с никого, отсече президентът
Не правя никакви политически проекти с никого, отсече президентът Видео: NOVA

Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната. 

Това заяви президентът Румен Радев.

Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече - и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация”, каза още той, предава NOVA.

Понеже отново вървят всякакви слухове за някакъв нов мой политически проект с нови подставени лица, искам да заявя - не правя никакви политически проекти с никого. Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия”, посочи президентът.

Запитан дали знае за смяната в последния момент на номинацията за нов министър на отбраната и дали одобрява настоящия, той отговори: „Познавам г-н Заков и неговата работа като постоянен представител в нашата мисия на НАТО и моето мнение за него е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българките въоръжени сили на терен”. По думите му от Брюксел не винаги човек може да добие реална представа за тези процеси.

Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Тази братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, която погубва хора и води до разрушения и страдания, заслужава санкции. Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. То трябва да го вземе и много важно - българският парламент, ако има такова решение, трябва да го утвърди", коментира още президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Любопитен
    Шах с пешката за всички многознайковци. Сега какво ще кажете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари