Румен Радев: “Лукойл” е важна част от българската икономика

1
Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги
Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги

Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението

Лукойл” е важна част от българската икономика. Това заяви президентът Румен Радев, който провежда среща с ръководството на “Лукойл”.

"Благодаря, че се отзовахте на инициативата на служебното правителство, което търси ефективни решения за борба с инфлацията и за развитие на предвидима и стабилна икономическа среда в страната. "Лукойл" е не само важна част от българската икономика, но и един от основните работодатели и производител на горива и притежаващ преобладаващ дял от пазара", добави той, цитиран от Novini.bg.

Държавният глава обясни, че от стойността на произвежданите горива зависи до голяма степен развитието на икономиката и на инфлационните процеси.

"Това определя и стратегическото значение на компанията за българската икономика, особено по време на криза. Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителите. Считам, че предстоящата ви среща с българското правителство е една добра възможност, следейки строго пазарните механизми, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда, за борба с инфлацията в полза на българския потребител", уточни Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до ДАНС
    Кога ще осветите този агент на Русия?
  • 4
    1
    РУК за Ръша
    Гнусна рашистка антибългарска подлога! Ще гние на бунището на Историята тоя Мунчо!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари