Румен Радев: Г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?

4
Не е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не значи само да има паспорт, значи да носиш България в цялото си сърце
Не е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не значи само да има паспорт, значи да носиш България в цялото си сърце Снимка: БГНЕС

"Не е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не значи само да има паспорт, значи да носиш България в цялото си сърце."

Висок градус на напрежение придоби срещата между президента Румен Радев и представителите на Движението за права и свободи в рамките на консултациите преди връчването на втория мандат за съставяне на правителство. Първоначално разговорът в частта, открита за медиите, започна спокойно и протоколно, като и двете страни подчертаха важността и сериозността на предизвикателствата, пред които е изправена страната и нуждата от съставяне на редовно правителство.

Разговорът обаче се нагнети, когато президентът намекна за ранното напускане от страна на Мустафа Карадайъ на Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на ДПС контрира президента, като отново повдигна въпроса с евентуалното двойно гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков и това, че КСНС е обсъждал тема, невлизаща в дневния ред - актуализацията на бюджета.

"Имахме и желание за въпрос към един министър, на който Вие обаче не му позволихте да отговори... Имах един въпрос към министър Кирил Петков на база неговите твърдения в публичното пространство, че е подал заявление за отказ от канадското си гражданство", подчерта Карадайъ.

На което Радев отговори остро: "Не е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не значи само да има паспорт, значи да носиш България в цялото си сърце. Когато избухна този скандал, веднага се срещнах с г-н Петков и го запитах - коя е Вашата Родина-майка? България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор - България".

А Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка, запита президента Радев, намеквайки за изказването на лидера на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари