Румен Радев: Димитровград остава емблема на цяла епоха

1

Президентът участва в отбелязването на 76-ата годишнина от създаването на града

Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за околните и да посветиш своя труд на бъдещите поколения, е истински достойно и благородно. Именно такива са били окрилените младежи преди 76 години, които с воля и ентусиазъм са се изправили срещу сурови предизвикателства, за да построят Димитровград. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Димитровград по повод празника на града, който днес отбелязва 76 години от създаването си, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Със своята архитектура и благоустройство, с материалните и духовните символи Димитровград остава емблема на цяла епоха и уникалната история на нашия град се превърна в богатство, което привлича все по-голям интерес не само в България“, каза Румен Радев. Президентът поздрави жителите и ръководството на общината за усилията, посветени на духовното и културно развитие на населеното място, за съхраняване на уникалното наследство и привличане на инвестиции. Вярвам, че Димитровград ще бъде пример за градивно бъдеще и за европейски град, отворен към света, заяви президентът.

Държавният глава посочи още, че днес, когато има опити да се зачеркват традиции, утвърждавани с поколения, обществото ни трябва да си спомни за самоотвержения пример на онези, които с доброволен труд съградиха Димитровград и цяла България.

Преди тържествената програма президентът Румен Радев проведе среща с кмета на общината Иво Димов, на която обсъдиха възможностите за развитието на града, проектите на местната власт и перспективите за благоустройство. На площад „България“ държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    SS
    Емблема на епоха на олигофренизъм!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари