Румен Радев: Броят на заразените у нас с коронавирус медици е тревожно висок

2
Крайно време е тук да се намеси по-решително и държавата във финансов, организационен и материален аспект преди да е свършила пандемията
Крайно време е тук да се намеси по-решително и държавата във финансов, организационен и материален аспект преди да е свършила пандемията

Благодаря на всички лекари, медицински сестри и специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин и ги поздравявам по случай Деня на здравния работник и Световния ден на здравето – 7 април.

Това заяви Президентът на РБ Румен Радев преди минути.

"Днес, повече от всякога, на дневен ред стои проблемът за опазване здравето и живота на българските медици. Броят на заразените у нас с коронавирус медицински специалисти е тревожно висок. Необходимо е по-бързо да се оборудват с лични предпазни средства медиците във всички болници в страната и особено общопрактикуващите лекари. А след кризата трябва да направим така, че медиците ни да имат необходимия социален статус, условия за работа и квалификация, за да спрат да напускат България и да могат да вършат тази високоблагородна обществена дейност в нашата страна.

Днес посетих УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и се срещнах с ръководството, оперативния щаб на лечебното заведение и доброволците в борбата с коронавируса. Благодарение на усилията на ръководството в много кратки срокове е изградено инфекциозно отделение със засилена дейност на дихателната му реанимация, а вчера беше открита и лаборатория. Благодаря и на дарителите, защото всичко това е направено основно с дарения, които вече надхвърлят 3,5 млн. лева.

Крайно време е тук да се намеси по-решително и държавата във финансов, организационен и материален аспект преди да е свършила пандемията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари