Румен Радев: Борисов не отговори къде са чувалите с парите от неговите магистрали

1
Защо пътищата му се разпадат, а хвърлянето на асфалт е било „за камуфлаж“
Защо пътищата му се разпадат, а хвърлянето на асфалт е било „за камуфлаж“ Снимка: Президент на РБ

Защо пътищата му се разпадат, а хвърлянето на асфалт е било „за камуфлаж“

Обществото ни трябва да бди за настъплението срещу демокрацията и свободата. Буди тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси за зачестилите случаи на домашно насилие, като допълни, че това е свързано и с тревожни прояви, които се случват напоследък у нас.

Държавният глава посочи, че в последните месеци се наблюдава реч на агресия във форумите, тиражират се ревизионистки и антисемитски текстове, изготвят се списъци на „неблагонадеждни“ журналисти, докато интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите.

„В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“, а правителството не реагира“, заяви Румен Радев. Проектът за промени в Конституцията е част от това настъпление срещу демокрацията, каза държавният глава, помолен да коментира внесените в парламента изменения на основния закон.

Президентът посочи, че в резултат на силния обществен натиск се е стигнало до адекватна реакция на правораздавателните органи по случая на „недопустимото варварско деяние“ срещу 18-годишното момиче от Стара Загора. „Обществото ни трябва да продължава да оказва своя натиск“, заяви Румен Радев, като допълни, че са необходими и промени в различни закони, свързани с ясни критерии за престъпленията и за тежестта на наказанията при насилие. „Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията със зловредното деяние, което се случи в Стара Загора“, заяви още държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

Попитан за атаката на председателя на ПП ГЕРБ срещу служебните правителства и държавния глава, Румен Радев заяви, че Борисов е получил възможност отново да говори по този начин, защото Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов са му подарили индулгенция и легитимация.

„Може би в своята изнервеност Борисов наруши един стар принцип – че в дома на обесения не се говори за въже“, допълни Румен Радев и изрази учудване, че бившият министър-председател е повдигал пак темата за магистралите, преди да е дал ясен отговор на въпросите къде са чувалите с парите от неговите магистрали, защо пътищата му се разпадат, а хвърлянето на асфалт е било „за камуфлаж“, което е доказано и от извършени проби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Youri Slavkov
    Президентът е абсолютно прав да пита къде са чувалите с парите. Наистина: Къде са чувалите с парите? Борисов и неговите хора никога не дават отговор на това. Асен Василев, който е финансов министър, нищо не е чул. Това е странно. Христо Иванов пък е ясен с поведението си от самото начало. Подобен е случаят с опита за фалит на РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ по умишлено предизвикани технически причини (22 ноември 2020 г.). Мародерите използваха чували, кашони и малки колички, но не пълни с пари, какъвто е случаят с магистралите, а с документи. При банката, разбира се, важно беше заличаването на данните за незаконно извършените банкови преводи и изпирането на големи средства, включително европейски. Естествено, след като унищожиш електронната информация - летливата и постоянна памет и хардуера, документите на хартия ще останат като доказателство. Затова трябваше да бъдат замъкнати някъде, скрити или унищожени. И досега за своеобразните терористи, които за по-малко от едно денонощие щяха да фалират банка за (грубо) 2 милиарда лева, все още НЯМА ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО. Същевременно огромните откраднати и препрани средства, по-голямата част в чужбина, си стоят за тях. Австрия е една от страните, в които атентаторите си закупиха или наеха голям брой имоти с отмъкнати средства. В отделни нейни градове, както и в Германия, се говори повече за този грандиозен банков случай, отколкото в България.
  • 4
    1
    Ivo
    Тиквата,все не знае,все не е чул,този бандит трябва да е в затвора!!!И всички боклуци с него!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари