Румен Радев бие румънския си колега по заплата

0
Възнаграждението на българския президент е близо 20 пъти по-голямо от минималната работна заплата
Възнаграждението на българския президент е близо 20 пъти по-голямо от минималната работна заплата Снимка: БТА / архив

Възнаграждението на българския президент е близо 20 пъти по-голямо от минималната работна заплата

Не само журналистите, но и обществеността винаги се е интересувала от заплатите на държавните глави.

Предлагаме ви информация за актуалните годишни заплати на някои от тях, публикувана от БГНЕС.

Това са президентите на Унгария Каталин Новак, на Румъния – Клаус Йоханис и на българския президент Румен Радев.

Най-високата годишна заплата е тази на Новак – 127 159 евро. Заплата на Клаус Йоханис е 72 941 евро, а на Румен Радев - 79 000 евро, съобщава Country Gassettte.

БГНЕС

Според последните данни на Евростат от декември 2022 година, това са трите страни с най-ниски средни заплати на населението, като размерът им е - Унгария (12 600 евро), Румъния (13 000 евро) и България (10 300 евро).

При годишна заплата на българският президент Румен Радев от 79 000 евро и средна годишна заплата в България 10 300 евро, според изчисленията това поставя заплата на президента в съотношение над 8 пъти повече от средната заплата на българина и над 20 пъти повече от минималната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    оплачете се на депутата си
    Заплатите на българските висши държавници – депутатите, премиера и президента, не са твърдо определени. Te се променят цели 4 пъти в годината. Депутатът получава утроена средна заплата в обществения сектор за последния месец на тримесечието. Заплатите на премиера и на председателя на Народното събрание са еднакви. Те взимат депутатска заплата плюс още 55% Президентът се подписва върху две депутатски заплати. Тука не се включва клас прослужено време.
  • 2
    5
    охо
    първия умен красавец се е възпалил вече?!? Ама рипа само от дивана, щото го е шубе да отиде в Украйна и да каже на рашките хайл, гледа друг вместо него да я свърши тая работа, а ако му опре до дупето, ще включи на трета космическа! Що не се оплачеш на депутата си, да му намалят на президента заплатата, как мислиш, ще хване ли дикиш?!? Аз мисля не, щото твоя депутат да я свърши тая, трябва да си намали неговата плата! Та така умното ми то!
  • -3
    4
    хайл путлер
    рублен радев взема повече като руски агент, тая заплата е за джобни, поздравявам руския запъртък русенец с песента на тату - малчик гей
  • 0
    3
    русенец
    Президентът на Република България не си определя сам заплатата! Аман от манипулации! Май никак не ви харесва, че Радев има голямо обществено одобрение?!
  • 2
    2
    и трябва
    да плювнем по президента, ей тъй тъъъъничко! а що не продължите и да речете, че не президента си определя заплатата а народното събрание и че заплатата на президента е фанкция от депутатската заплата! мамка му и гьобелсови похвати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари