Румен Петков: В България без аутопсии се пише, че хората са умрели от COVID

2
Борисов беше регулировчикът на смъртта, добавя лидерът на АБВ
Борисов беше регулировчикът на смъртта, добавя лидерът на АБВ

"В България не се правят аутопсии, а се пише, че хората са умрели от COVID." 

Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков в интервю за БНР.

„Доц. Атанас Мангъров ще лидира листата в 23 район в София и листата във Варна. Ние сме демократична партия и всеки има своята позиция и е свободен да я изрази. Стимулираме нашите членове да изразяват позицията си. Основната част на нашата кампания е да върнем България към нормалното. Ние сме нормални хора и искаме нормална държава и общество. Не става дума да се противопоставяме срещу едно или друго.

Голямото престъпление на правителството и на тази шайка Национален оперативен щаб е, че в решенията, които взимат, няма нито един здравен аргумент. Питах Министерството на здравеопазването по Закона за обществената информация за протоколите на заседанията на Националния оперативен щаб, на базата на които са взимани едни или други решения. Отговорът беше кратък и ясен – такава литература не е създавана и не се съхранява.

Нас са ни управлявали една шайка безбъдници без всякакви професионални и здравни аргументи“, посочи Петков.

Разбира се, че има COVID, но аз искам да знам колкото души са умрели от COVID, а не със COVID. Когато си на 98 години с два инфаркта и един инсулт и те е хванал COVID, дали основната вина е в COVID. Затова от ПП АБВ искаме разследване на СЗО - защо бяха приети тези правила смъртните актове да се оформят така, че когато хората са починали с COVID, са умрели от COVID. Ясно казвам, че в България не се правят аутопсии, а се пише, че хората са умрели от COVID. Когато не се правят аутопсии и не се проследява цялостното здравословно състояние на човека, за да едно такова твърдение не стоят медицински аргументи“, заяви той.

Миналата година са умрели 15 000 души повече в сравнение с по-миналата и предните четири. 7 600 от тях загубиха живота си заради хаоса, без COVID. Te умряха по стъпалата на болниците, защото не влязоха в тях. 7 600 умряха повече без COVID, заради хаос и некадърие. Изводът е един – че Борисов беше регулировчикът на смъртта. Тези 7 600 семейства трябва да знаят кой уби техните близки.

Имам приятели, които си отидоха от COVID, но и такива, които си отидоха от сърце, защото не ги взеха в болницата, защото нямат COVID или не влязоха в болницата от страх, за да не ги хване COVID. 7 600 българи изгубиха живота си заради хаос и некадърие и този трагичен акт го дължим изцяло на регулировчика на смъртта Борисов“, допълни той.

Петков заяви, че когато е по-ласкаво настроен нарича Националния оперативен щаб шайка безбъдници. „Не можем да кажем кой на какво основание и какви решения е взимал, кой какво е предлагал, как го е регламентирал. Всеки кафеджия, хотелиер, който реши да съди България, ще го направи, защото са издавани заповеди без каквото и да е аргументация“, коментира Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари