Румен Петков: Украйна е ударила Полша и НАТО

2
Според Петков Украйна е направило изключително вулгарни провокации
Според Петков Украйна е направило изключително вулгарни провокации Снимка: БГНЕС

Според Петков Украйна е направило изключително вулгарни провокации

Ние сме много далече от тази Европа, която беше създадена в името на мира. Това коментира в ефира на предаването “Това е България" на Радио “Фокус" председателят на ПП "АБВ", относно темата за напрежението между НАТО и Русия след падналите на полска територия ракети. Според него за съжаление думата мир и действията подчинени на стремеж да се намери мирно решение, просто отсъстват.

Петков обясни, че Украйна е ударила Полша и НАТО.

По думите му тя е направила две изключително вулгарни провокации. Първата, от които е изстреляните ракети, и втората, не по- малко брутална провокация, е спирането на нефтопровод "Дружба" към Унгария.

Според Петков решението в тази ситуация е незабавно преустановяване на военните действия, намиране на мирно решение чрез диалог и Европа да бъда гарант на мирното решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Име
    И като финал, щото много може да се пише, а нямам време щото ме чака работа, искам да напомня зашо България през двете световни войни е съюзник на Германия, въпреки Берлинския конгрес: Първо, и в двете световни войни, единствените възможни съюзници на България, с оглед възвръщане на отнетите Ни земи са били страните от "Тройния Съюз", защото останалите комшии са в "Антантата". По време на 2 С. В., единствените които РЕАЛНО предлагат нещо на България, а именно да си върнем Македония, това са страните от "Тристранния Пакт". Избора е бил очевиден. Темата е дълга наистина. Лек ден на четящите, ако някой иска да знае повече - материали колкото искаш.
  • 0
    9
    Име
    Относно САЩ и Англия, има ли смисъл да напомням за: Полковник Сенклер, за политиката на Англия към България след освобождението, все пак БЕРЛИНСКИЯ конгрес, ясно е къде е проведен, го дължим именно на Англия и Сенклер. САЩ бомбардират София няколко пъти по време на 2 С. В., а пораженията в/у София са значително по големи и жертвите са повече, сравнени с Руските обстрели на Варна. не искам да омаловажавам Руските действия, само че като ще си говорим за История, нека си казваме всичко.
  • 0
    8
    Име
    Продължавам: Сан Стефанския мирен договор го дължим все пак на Руско - Турската война. Сега, вярно е, че Русия не подкрепя Съединението, но и не е против него. Не заплашва България с война, както това прави Австро - Унгария по време на Сръбско - Българската война. После: Вярно е че руска флотска група обстрелва Варна и нашата победа в Добруджа също е факт, вярно е и че Съветския Съюз ни обявява война и окупира България, там сещате се 9 септември и прочее, обаче е редно да се каже и какво е щяло да стане ако не сме капитули - рали. Да не забравяме, че всички наши Комшии са предявявали териториални претенции към България след края на 2 С. В., без Турция.
  • 1
    7
    Име
    До № 5. Почти всичко което пишеш е вярно обаче: По време на Руско - Турската война няма как да има украински войници, защото Държавата Украина, като Държава съществува от след разпада на СССР. До преди това е УССР (Украинска Съветска Социалистическа Република), а началото на УССР се полага някъде към 1918 - 19 година. Което означава, че към 1877 - 78 ма няма как да има "украинци". Но - да факт е че от цялата Руска Империя са се били хора за нашето освобождение, вкл. и от местата дето днес е Украина, по точно източната част щото тя тогава е била в Руската Империя, а западна Украина се появява след съветската инвазия в Молдова и след разделянето на Полша по силата на договора "Молотов - Рибентроп".
  • 3
    6
    daskal
    Вари го, печи го - комунист!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари