Румен Христов: Всички олигарси в България са с червен произход

0
Вървим към избори, заяви председателят на СДС
Вървим към избори, заяви председателят на СДС Видео: NOVA

Вървим към избори, заяви председателят на СДС

"Върхушката, срещу която се вдигнаха хората на 10 януари все още има лостове за влияние, най-вече с децата си, внуците си, роднините, обслужващите, които са били около тях. Трудно бих могъл да посоча син олигарх, всички олигарси в България са с червен произход." Това каза в ефира на NOVA Румен Христов, председател на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБСДС.

Ние не можем да съберем 121 мандата в едната страна на залата, за да може да излъчим редовно правителство, още по-малко да постигнем 2/3 мнозинство в пленарна зала и да променим Конституцията“, каза той. Политикът посочи, че ГЕРБСДС нямат против съдебната реформа, но искат задълбочена, цялостна реформа, а не такава свързана с един или друг представител на съдебната власт.

Христов каза, че не знае разделянето на КПКОНПИ на две по какъв начин ще подобри борбата с корупцията.

ДСБ отстояват тезата, че прокуратурата трябва да бъде част от изпълнителната власт. Аз смятам, че това е грешка. Прокуратурата като част от съдебната система по сегашната Конституция трябва да си остане там. Ако една силна изпълнителна власт със силна фигура на министър – председател назначава главния прокурор и отговаря за него, тогава ще имаме изкривяване на демокрацията. Не е добре независимата съдебна власт, макар и в лицето на прокуратурата, да бъде препочинена на изпълнителната власт“, посочи Румен Христов.

Той каза, че е скептичен по отношение на формиране на правителство с третия мандат. Христов е на мнение, че вървим към избори и това е ясно от много време.

За съдбата на Маришкия басейн той каза, че ако България ще губи по 3 млрд. – 3,5 млрд. евро годишно, за да получим 6 или 6,5 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост е по-добре да не обричаме на риск икономиката и да не затваряме един доходоносен в настоящия момент бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    НаРоДа иска ПиТа
    Къде беше Румене и какво прави и работи през 80-те години.Нищо не пише в Уйкипедиа.Как се става 1991 година съветник или министър на Жельо Желев? Кой трябва да те посочи или представи? Разкажи ни да узнаем.... Кажи бачо на кой си човек?
  • 2
    4
    ПроЗтия да попита
    Ами тази шматка какъв призход има от къде се е пръкнал ми е интересно да узная.Той сигурно е ял гевреци с по-голяма дупка за да е сит? Репресиран е от комунизма в следствие на което е получил безплатно висше образование и е ял студентски кюфтета.Настанил се е удобно и сега Философства мъдро на сит стомах.
  • 6
    3
    Бандера
    Начело с "графовете" от с. Пиргово - братя Бобокови, къде майка им продаваше сланина, обвита във вестник на колежките книжарки!
  • 6
    2
    русенец
    Пази боже червен боровски селянин политик да стане!
  • 8
    1
    робин худ
    Всички политици управлявали ни до тук са боклуци ,хубавец я кажи как купи бившата консервна фабрика в ряхово
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари