Румен Христов разкри защо подкрепи вота на недоверие

0
Имаше много голям натиск върху мен и националното ръководство на СДС, заяви лидерът на партията
Имаше много голям натиск върху мен и националното ръководство на СДС, заяви лидерът на партията Снимка: БТА

Имаше много голям натиск върху мен и националното ръководство на СДС, заяви лидерът на партията

Председателят на СДС Румен Христов беше един от депутатите от ГЕРБ-СДС, които подкрепиха вота на недоверие срещу правителството днес.

В "Още от деня" по БНТ той обясни, че така е искал да покаже на колегите от ПП-ДБ, че не всичко е цветя и рози.

"Наясно съм, че моят глас по никакъв начин не можеше да реши желанието правителството да остане - то получи 155 мандата, но се случиха много неща през последните няколко месеца. Имаше много голям натиск върху мен и националното ръководство на СДС, ние сме консервативна формация".

Големите неща, които са събрали правителството, са еврозона, Шенген, ПВУ промяна в Конституцията и отношението към войната в Украйна. Когато тези неща не се случват и когато говориш, но никой не те чува, даваш знак, посочи депутатът. Христов не вярва да има смени в кабинета до ротацията, но е убеден че за всеки ресор ГЕРБ-СДС имат поне двама по-добре подготвени кадри от сегашните.

"Нямаме намерение в момента да сваляме правителството - това, което следва за България - служебни правителства - не е добро. Искаме това правителство да заработи по-ефективно и решенията да бъдат съгласувани и координирани с нас".

СДС са против поемането на нов дълг, защото това застрашава 3-процентовия дефицит и Маастрихтските критерии.

"Раздаването на повече средства не е противоинфлационна мярка. Да, ще има малко затягане на коланите, да, то е много неприятно, но не можеш със заеми да си купуваш спокойствие".

СДС ще защитават консервативен бюджет, посочи Румен Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари