Румен Гечев: Приветстваме диверсификацията. Не два, нека да дойдат 20 кораба от САЩ

1
Да се подновят преговорите с „Газпром” не е условие, за да подкрепим правителството
Да се подновят преговорите с „Газпром” не е условие, за да подкрепим правителството

Да се подновят преговорите с „Газпром” не е условие, за да подкрепим правителството

„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде условие за това да подкрепим нов кабинет. Ние имаме решение на Националния съвет и аз казах, че настояваме да се водят преговори, тъй като е в интерес на бизнеса и българите. Това обаче не може да бъде условие, тъй като БСП не е търговски представител на никоя фирма от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим преговори с всички доставчици, които могат да бъдат от полза на българския бизнес”. Това заяви в студиото на „Здравей, България" по NOVA Румен Гечев, представител на БСП.

„На този етап няма как да поставяме предварителни условия на мандатоносителя. Ще си позволя да кажа следното, че ако ние работим доста добре в икономическата сфера с колегите от ПП, виждате, че имаме външнополитически различия. Някои от тях имат силно икономическо въздействие. Ние бихме настоявали при преговорите да сме внимателни с външнополитическите оценки, особено тези, които имат икономически последици. Приветстваме диверсификацията. Не два, нека да дойдат 20 кораба от САЩ. Това би било чудесно. Нека се конкурират, за да може българският бизнес да получи най-достъпни цени”, каза още Гечев. 

По думите му без БСП трудно ще може да бъде направена нова коалиция.

„В България протичат процеси, които са свързани с геополитическите конфликти и размествания в света. Те не са лични, както някои се опитват да ги представят. Става дума за сериозна политическа битка. БСП е проблем за някои хора. Това е единствената бивша соц.-комунистическа партия, която участва във властта и е на политическия терен в Източна Европа”, допълни още Гечев.

И поясни, че от левицата са против износа на оръжия както за Украйна, така и за Русия.

„Не искаме да участваме в този конфликт. Износът на оръжие не е в противоречие на международното право. Страните членки на НАТО изнасят оръжие за Украйна. Възниква въпросът - този, който атакува износа на евентуално оръжие, какво иска да внуши - че България нарушава  международното право? Ако страната ни изнасяше оръжия, тя не би нарушавала правото. Тогава атаката не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП. Нинова като вицепремиер и министър на икономиката отговоря за износа на оръжия, но тя подписва последна. В комисията влизат Министерство на отбраната, военното контраразузнаване – там влиза ДАНС. Шефовете на Агенция „Национална сигурност” се назначават от Президентството. Чак накрая се подписва вицепремиер”, обясни Гечев.

„От БСП смятаме, че трябва да се постигне правителство, но не на всяка цена. Трябва да постигнем съгласие", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари