Румънци учат русенци на канго джъмпс

0
Румънци учат русенци на канго джъмпс
Снимка: Монитор

Румънска бизнесдама от Гюргево отвори модерна фитнесзала в Русе, в която се предлагат още непопулярните у нас спортни занимания по канго джъмпс и пилатес.

Илеана Параскив решила да разшири дейността си в българския град не само заради близостта му, а и заради по-облекченото данъчно законодателство у нас. Идеята й е да развие в Русе един център, който да бъде посещаван от цялото семейство – тук да идват и да спортуват заедно родители и техните деца.

Нашата цел е наистина да предложим нещо непознато до този момент в Русе. Имаме договори с инструктори от най-добрите училища в Букурещ и предлагаме занимания по пилатес, канго джъмпс и аеробика. Не е необходимо хората да си купуват скъпите обувки за канго джъмпс, защото ние имаме в залата”, казва Мариус. Той обяснява, че ефектът от новата спортна мания - канго джъмпса, идва много бързо, ако се тренира редовно. Освен това специалните пружиниращи обувки не натоварвали краката и коленете при упражненията.

Според Илеана няма нищо необичайно в това, че е решила да разшири бизнеса си в българския град, а не във вътрешността на Румъния. Разстоянието от Гюргево до Букурещ е 60 километра, а от Гюргево до Русе с автомобил се стига за 7 минути. Тя е изчислила, че от дома й в Гюргево до фитнесзалата в Русе са точно 17 километра.

През последните години моето семейство създаде много приятелства в България. Идваме тук да си почиваме и познаваме цялото ваше Черноморие и много забележителности на страната. Винаги ни е харесвало, защото хората са много приятелски настроени и услужливи", казва Илеана.

В първите им бизнесстъпки в Русе много им помогнал един румънец от Гюргево, който от 10 години работел в българския град и владеел перфектно езика. Мариус Чортан сега е управител на фитнесзалата и пътува всяка сутрин от дома си в Гюргево до работното си място в Русе, а вечер се връща обратно при семейството си. Именно той избрал къде да бъде спортният обект – в централната градска част на ул. „Неофит Бозвели”. След подаването на необходимите документи за регистрация и обзавеждането с фитнесуреди залата отворила врати на 20 януари т.г.

С моя съпруг имаме бизнес в Гюргево от 20 години. Преди три години решихме да отворим в нашия град и фитнесзала, съзнавайки, че здравето и доброто самочувствие са в основата на всичко. Тя не е толкова модерна, колкото тази в Русе, но е много посещавана”, обяснява Илеана. Румънката идва в българския град не с намерението на всяка цена да конкурира съществуващите обекти за фитнес, а да инвестира в нещо ново и по-различно, което до този момент не се е предлагало на спортуващите тук.

В новооткритата зала в Русе идват да тренират не само българи, а и румънци. „Те са най-вече наши приятели, но вярвам, че в бъдеще ще идват и други хора от Гюргево, защото двата града са много близко, а и там няма такава фитнесзала, казва Мариус.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари