Румънският премиер подаде оставка

0
Оставката на Николае Чука е част от споразумение за ротация на премиерския пост
Оставката на Николае Чука е част от споразумение за ротация на премиерския пост Снимка: ЕПА / БГНЕС

Оставката на Николае Чука е част от споразумение за ротация на премиерския пост

Николае Чука, премиерът на Румъния, внесе оставка в рамките на споразумение за ротационна управленска коалиция, което имаше за цел да гарантира политическа стабилност, но вместо това забави разработването на политики и забави средствата за възстановяване от Европейския съюз.

Десноцентристката партия на Чука и техните бивши опоненти от левицата създадоха широка правителствена коалиция в края на 2021 година, с допълнителното участие на малката унгарска партия UDMR. Те се споразумяха, че двата основни политически блока ще ротира премиерите.

„Нашата цел е ново правителство да положи клетва до четвъртък“, заяви Чука пред журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    LOL
    Чакайте малко бе? Допреди седмица всевъзможни национални медии и анализатори ни обясняваха как "ротационно" правителство имало само в Израел поради политическата криза там. А то се оказа, че даже съседите ни, по които ни сравняват редовно също имат ротационно правителство, че даже и в момента правят ротацията :D Не случайно сме на дъното по медийна свобода.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари