Румънският национален симфоничен оркестър ще изнесе концерт в Русе

2
Минчо Минчев и Людмил Ангелов са в програмата на ММД тази вечер
Минчо Минчев и Людмил Ангелов са в програмата на ММД тази вечер

Минчо Минчев и Людмил Ангелов са в програмата на ММД тази вечер

Румънският национален симфоничен оркестър - с диригент Кристиан Мандял и със солисти цигуларя Минчо Минчев и пианиста Людмил Ангелов, ще изнесе концерт тази вечер в Русе.

Събитието е част от програмата на международния фестивал "Мартенски музикални дни", съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова, цитирана от БТА.

В програмата е включен Концерт за цигулка и пиано от Моцарт.

"Това е една незавършена творба на Моцарт, дописана и реставрирана през 20 век от англичанина Филип Уилби. Тя ще има тази вечер своята българска премиера в Русе", обясни Чавдарова.

Минчо Минчев каза, че ще се опитат да представят тази творба подобаващо на публиката, за да изпита тя удоволствие от музиката.

Людмил Ангелов заяви, че е голяма радост да бъде пред русенска публика и да изпълни това произведение.

"Имаме изключителната чест да си партнираме и с Румънския национален симфоничен оркестър и с Кристиан Мандял", каза пианистът.

Минчев и Ангелов съобщиха, че обмислят възможността да изпълнят тази творба и на други места в страната.

Програмата на концерта тази вечер включва също Увертюра из операта "Отвличане от Сарая" на Моцарт и Седмата симфония на Бетовен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Pepi
    Защо само едни и същи всяка година,разкарайте ги вече тези старчета,скучно и досадно е!Нямате ли нови лица,млади и талантливи,или те не ви ебават фестивала?
  • -1
    2
    IVO
    И аз ги слушах..Огромен оркестър страхотно изпълнение.Но тримата са немощни старци които едвам дишат а камо ли да свирят.Време е да ги разкарат.Има млади и талантливи музиканти диригенти.Поканете ги.Огледайте се..
  • -5
    1
    Lora
    Страхотни млади хора свириха!Но диригентът и Минчо Минчев,е срамно вече да се показват,няма ли млади хора,че тези старци се влачат по сцената?Смешна картинка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари