Румънски вестник: Българите чистят коритото на Дунав

1
Изпълнена мечта за румънските пристанищни оператори
Изпълнена мечта за румънските пристанищни оператори Снимка: БНР

Под заглавие "Изпълнена мечта за румънските пристанищни оператори: българите чистят коритото на Дунав" в. "Ромъния либера" съобщава, че българските власти са започнали работи по тралене на Дунав, след като пристанищните оператори от Констанца през последните години многократно биеха тревога за проблемите с корабоплаването по реката, специално в българския участък.

Изданието припомня, че през последните години всички компетентни румънски власти - от бизнес и пристанищни асоциации до правителството, министерства, президентска администрация и пр., са настоявали пред българските власти да предприемат спешни действия за ситуацията, която засяга цялата румънска икономика, предава БТА.

Многобройните постъпки на Бизнес асоциацията на пристанище Констанца бяха не само на национално, но и на европейско равнище - от страна на румънските евродепутати и основните представители на транспортната служба на Европейската комисия, пише "Ромъния либера". Бяха написани редица писма и отправени редица запитвания. Темата бе обсъдена наскоро на конференция в Брюксел и в резултат на всички действия на румънските представители българските власти започнаха работа по почистване на Дунав съгласно поетите ангажименти, посочва вестникът.

Бизнес асоциацията на пристанище Констанца приветства тази работа и благодари на румънските евродепутати за намесата и за подкрепата с цел разрешаване проблемите с корабоплаването по река Дунав. От асоциацията посочват, че ще следят с интерес осъществяването на дейностите по почистване на дъното на реката, за да бъде осигурен средносрочния и дългосрочен ефект на тези работи, а българските власти да изпълнят задълженията, които имат съгласно действащото законодателство, пише "Ромъния либера", като цитира прессъобщение на Бизнес асоциацията на пристанище Констанца.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари