Румънски туристи чакат с часове, за да влязат в България

0
Опашки от автомобили се вият на моста при Русе
Опашки от автомобили се вият на моста при Русе Видео: NOVA

Опашки от автомобили се вият на моста при Русе

Огромни опашки от автомобили с туристи на граничния пункт „Дунав мост” край Русе. В началото на тази седмица хиляди румънци се отправиха към българското Черноморие, както и към гръцките курорти.

Освен четирите редовни трасета за леки автомобили и автобуси, тази сутрин работи и пето допълнително. Част от екипите на гранична полиция преминават през колоната автомобили, за да проверят документите на място, така че да не се задържат пред гишетата. От румънска страна задържат движението на тежкотоварни автомобили, информира NOVA.

Трафикът ще остане интензивен, тъй като мостът е само с две ленти. Тапи се образуваха и на самото мостово съоръжение, което е изключително опасно.

Има много румънски коли, от другата страна на моста сигурно има 2 км само паркирани тирове, които блокират едната улица, и става голямо задръстване”, споделят водачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Ами ...
    камионите са в работно време! А не като вас, да си веят гъзовете! Има и други входове към морето! Идете там! Изтича работно време на шофьорите на камиони заради вас!!! И чакат с денонощия...Малоумници! Пътувайте нощем. По-хладно, по-спокойно... Щом тировете могат нощем, значи и вие можете!
  • 4
    12
    Мирко
    Поредната статия подготвяща публиката за втори мост. Буферният паркинг за тирове реши ли някакъв проблем? Нищо не реши само едни пари отиват в едни джобове. И вторият мост няма да реши нищо, само бъркотията с подвързването му към пътищата ще стане още по голяма от сега. Защо вкараха входящото трасе на пътя от Силистра до ЖП моста без видимост и без предимство? Защото герберухите усвоиха пак едни пари и трябваше да замажат очите на евробюрократите. Докато не заработят всички налични гишета от двете страни с по 40 секунди на кола, така ще бъде. Викам му на полицая: Как може 8 минути да зяпаш 3 паспорта и един талон? Той ми отговаря, че имал право!?! Права имаш, ама задължения нямаш! Това е проблема!
  • 1
    11
    Пиперков
    Димитър Чорбаджиев трябва да бъде дисциплинарно уволнен ,незабавно и всичко ще се оправи. Как иначе ще кара нова кола ,ще си изплати апартамента и синът му ще учи в Букурещ. Без дади хапва от опашката няма как.
  • 9
    10
    Минувач
    Време е за буферен паркинг с номерца и за леките МПС, когато почнат да се завръщат румънците. Наши хора са готови да изградят съоръжението, само държавата да им хариже терен. Когато от двете страни на моста живеят говеда е така.
  • 8
    9
    ...
    Те и гърците така казват за българите - да чакат! Все пак идват със самолети англичани, германци и пр...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари