Румънски търговци обират възрастни хора у нас

1
Измамниците предлагат на пенсионерите „позлатени” тенджери и вилици
Измамниците предлагат на пенсионерите „позлатени” тенджери и вилици

Измамниците предлагат на пенсионерите „позлатени” тенджери и вилици

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха нова схема за кражби от възрастни хора.

Амбулантни търговци от Румъния обикалят големите градове у нас и спират пенсионери по улиците. Предлагат им различи видове комплекти тенджери и куфари с вилици. Твърдят, че приборите са позлатени и ги убеждават, че ще им ги пропадат на изключително ниска цена. След това, под различен претекст, настояват плащането да се извърши в домовете им. Докато собственикът заплаща за стоката, измамниците виждат къде възрастните крият спестяванията си и ги обират. Така 62-годишна жена се е простила с над 8300 лева, а 82-годишен пенсионер се е разделил със спестяванията си от 6 000 лева, предаде NOVA.

„Възрастният човек се е съгласил. Казал му е, че има български пари и от един от шкафовете на секцията в хола си е извадил плик, в който е имало 5500 лева. Виждайки това, извършителят, използвайки сила, е грабнал парите от ръцете на дядото и го е избутал. Стигаме и до най-неприятната и емоционална част - след като е взел парите, възрастният човек е започнал да моли румънския гражданин да му остави някаква сума поне за храна. Тогава румънецът му е оставил 1200 лв., а останалите 4300 лв. е прибрал за себе си”, обясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    финикиец
    Докато има балами , ще има и тарикати. - финикийска поговорка от преди 8000 години.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари