Румънски инфлуенсъри ще популяризират Русе като туристическа дестинация

2
Организаторът на посещението Цезар Димитру иска да покаже това, което Русе може да предостави като туристическа дестинация
Организаторът на посещението Цезар Димитру иска да покаже това, което Русе може да предостави като туристическа дестинация Снимка: Dunavmost

Организаторът на посещението Цезар Димитру иска да покаже товакоето Русе може да предостави като туристическа дестинация

10-те най-популярни румънски инфлуенсъри, които поддържат туристически сайтове и медии, посетиха за един ден Русе и околностите. Те бяха в града по покана на сдружение "Мисия градеж", съобщи БНТ.

Организатор на идването в Русе е Цезар Димитру. За себе си казва, че е успял да посети 137 държави от всички континенти. Блогът, който прави е насочен към пътувания до различни дестинации. Стреми се да привлече последователите си да преживеят това, което той е изпитал по тези места.

Смята, че за румънските туристи в България съществуват все още неоткрити и неизвестни кътчета, и се е заел да ги популяризира. Той и неговите колеги са били минала година във Варна, а сега са избрали град на река Дунав.

"Като цяло Русе е много близо до Румъния и ние искаме да покажем с нашите колеги на всички румънци, че в Русе могат да дойдат не само, за да минат през границата, но и за да останат поне за 1или 2 дни. За да опознаят това, което Русе може да предостави като туристическа дестинация. Ходихме до скалните църкви в Иваново и до средновековния град Червен, който лично мен много ме впечатли. Досега не го бях виждал и не бях чувал за него. Бил съм в София, във Велико Търново, в Балчик, но мисля че Търново е това, което остана в моето сърце, смятам че и Черноморието е хубаво", каза Цезар Димитру, румънски блогър.

"След прекъсването на туристическите пътувания, заради пандемията инициативи като тази са особено важни", смята Борислав Българинов, който е сред учредителите на сдружение „Мисия Градеж“.

"Ефектът от едно подобно посещение на румънски инфлуенсъри у нас е почти моментален", казват от сдружението. И се надяват потокът от туристи от северната ни съседка да се засили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари