Румънски F-16 приземиха принудително украински Су 27

0
Украинският военен пилот е арестуван до изясняване на обстоятелствата
Украинският военен пилот е арестуван до изясняване на обстоятелствата Снимка: Victor Maschek/Shutterstock / архив

Украински изтребител Су-27 е навлязъл във въздушното пространство на Румъния и е бил приземен принудително

Това съобщиха от пресслужбата на румънското Министерство на отбраната, пише вестник СЕГА

"Днес два изтребителя F-16 на румънските Военновъздушни сили на бойна служба бяха вдигнати по тревога за изясняване на въздушната обстановка във връзка с незаконно проникване в небето ни в северната част на Румъния. Самолетът Су-27 на ВВС на Украйна бе съпроводен до военната база в Бакъу и приземен", се казва в съобщение на военното ведомство на Букурещ. Инцидентът е станал в 7.05 ч. сутринта.

Украинският военен пилот е арестуван до изясняване на обстоятелствата.

"Що се отнася до ситуацията в Украйна, румънската армия наблюдава с внимание случващото се и е готова за координация на всички сили и средства", добавят от министерството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до 4
    Кое по-точно от написаното според теб е глупост, бе трол?:)
  • 2
    4
    румънец
    Този русенец няма ли да спре да пише глупости ?
  • 5
    3
    Mmm,da
    Дезертират в Румъния, това правят, разбраха, че американците ги използваха и съсипаха чрез продажните им управляващи и сега са прелъстени и изоставени !
  • 3
    2
    Потребител
    Пилотът на украинския пардон на руския СУ-27 добре ли е?! Какво ли е правил над съседна Румъния и прави ли изобщо разлика между Русия и Румъния то вярно, че и двете държави започват с буквата Р? - Сигурно е снимал къде са разположени НАТО-вските бази, които ще станат лесна мишена от Крим :)
  • -31
    1
    русенец
    Тези смели украински орли да не са объркали нещо посоката? Русия е в обратната страна, нали щяхте да се биете като лъвове?! Прочие, ВВС току що съобщи, че пред разузнаването в Киев се горят документи. Замитат следи май.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари