Румънка изкъпа децата си с препарат срещу въшки при овцете

0
Трите момичета са приети в болница
Трите момичета са приети в болница

Трите момичета са приети в болница

Три момичета на възраст 7, 11 и 13 години бяха приети в болница в Румъния, след като са били изкъпани с препарат за третиране на въшки при овцете, съобщава агенция Аджерпрес. Най-малкото от децата е в тежко състояние и е интубирано. Детето е било преместено от болницата в град Дева в лечебно заведение в по-големия град в района – Тимишоара.

Проверката на полицията в окръг Хунедоара е установила, че майката на момичетата е изкъпала главите им с препарат за третиране на въшки при овцете. Семейството живее в Оращие - град с население около 17 000 души, намиращ се на около 300 км северозападно от Букурещ, предава БТА.

През изминалата нощ на адреса на семейството е била повикана Бърза помощ, след като момичетата проявили симптоми като гадене, повръщане и замаяност. Линейки са откарали децата в спешния медицински център на Оращие, а след това са били прехвърлени в окръжната болница в Дева. Седемгодишното момиче е било в най-тежко състояние и е било интубирано. Детето е прехвърлено по-късно в педиатричната болница в Тимишоара, съобщи говорителят на Бърза помощ Хунедоара д-р Калин Думитреску.

По случая се води разследване за непредумишлено причиняване на телесни повреди.

Аджерпрес припомня, че миналата седмица бе регистриран подобен случай в окръг Яломица (Южна Румъния). Петгодишно дете почина, а други две деца – на възраст година и 11 месеца и 10 години, бяха приети в болница в тежко състояние, след като се натровили с токсично вещество за обезпаразитяване на овце. Децата били изкъпани с въпросното вещество от баба им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари