Росица Георгиева предлага увеличение на бюджета за УСШ и Кукления театър

1
Предложенията са внесени на заседание на Комисията по образование
Предложенията са внесени на заседание на Комисията по образование

Предложенията са внесени на заседание на Комисията по образование

Да бъде увеличен бюджета за Ученическата спорта школа и Кукления театър в Русе предлага общинският съветник от ГЕРБ Росица Георгиева.

Предложенията са внесени на заседание на Комисията по образование.

Според д-р Георгиева в раздела „Образование е необходимо да се разграничат средствата за дофинансиране на двата центъра: Ученически спортни школи /УСШ/ и Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/, тъй като двете образователни институции имат различни специфики и нужди от финансиране. В предложения проект за общински бюджет не става ясно кой център със колко средства точно ще бъде дофинансиран, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ в Русе.

С цел да се стимулира активния интерес на децата към спортните дейности, не е достатъчно да се провеждат само занимания, а е необходимо подготвените от специалистите в центъра деца и ученици да се включат в дейности със спортно развлекателен характер, като състезания, турнири и спортни празници. Стимулирането на състезателния дух и повишаване на конкурентоспособността ще помогне на активно спортуващите деца и ученици да усъвършенстват своите постижения, а на начинаещите ще даде поле за изява.

В тази връзка Георгиева предлага сумата, предвидена за тези дейности, да бъде 15 000 лева. При общ брой от 930 деца реалният разход за дете е 16,15 лева, посочва Георгиева.

Друг финансов проблем, който стои пред Център за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ -УСШ е, че планираните средствата от 10 000 лева „Издръжка“ едва покриват само неотложните разходи за материали, услуги, ел. енергия и др., въпреки стремежа на ръководството към икономии.

Предложението на Росица Георгиева е сумата, предвидена за „Издръжка“, да бъде 20 000 лева или общо дофинансиране от местни дейности – 35 000 лева, които средства да бъдат заложени в утвърдения бюджет на ЦПЛР УСШ – Русе, като местна дейност. Това ще допринесе за нормалното протичане на учебния процес и предвидените дейности, свързани с издръжката на центъра и изявите на децата.

Второто от предложенията на Росица Георгиева е свързано с Кукления театър. Тя предлага съвместното финансиране на детската културна институция в бюджета за 2024 година да се увеличи от 57 000 лева на 70 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    9
    Чудо невиждано
    Едрогабаритна фабрика за физиологични отпадъци. Партиен номад и нагаждач, некадърно същество.
  • 11
    8
    Зоолог
    Тази/този слон, колко тона е живото му тегло? Сигур кенефите в оправлението са проектирани за тегла на ду ПЕТА, от 200.00 кила нагоре а? Абе, дет кажуват ората: Фабрика за Лай На.
  • 3
    7
    до 6
    Русе Е КЛОАКА, БЕЙРУТ и БОПАЛ. И това е при условие, че има оркестри, опера, художествени галерии и театри. Значи посочените "културни" институции нямат никакво отношение към битието ни, а имат единствено отношение към разходване на данъците ни. Ако се чувстват недооценени не възразявам да търсят изява и поминък в други градове и държави. Възразявам единствено общината да ми харчи парите за глупости.
  • 3
    6
    Град Русе
    Кукления театър , Операта, Филхармонията, Художествената галерия. Това са малкото останали символи на култура във града. Тези символи са и причина град Русе да не е станал гето или клоака както са станали много градове в България и по света. Културата, образованието, здравеопазването , армията. Това са основите на една държава. Трябва да се пазят и развиват , а не да се унищожават.
  • 9
    5
    Русев
    Как е възможно да се водиш "редактор"/Снежана Николаева/ на тази статия,която е пълна с граматически грешки.Толкова ли е трудно да си назначавате грамотни хора?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари