Росен Желязков: Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина

0
Всички мерки, които ще се взимат, ще подлежат по преценка адхок, т.е. гъвкаво, уточни министърът
Всички мерки, които ще се взимат, ще подлежат по преценка адхок, т.е. гъвкаво, уточни министърът

Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина български граждани, потвърди транспортният министър Росен Желязков.

"Всички мерки, които ще се взимат, ще подлежат по преценка адхок, т.е. гъвкаво. Ние няма да бъдем в кризисна ситуация, която не означава извънредност, но това не означава, че няма да има пандемия. Актовете на здравния министър са административни и ще бъдат взимани с оглед ситуацията и с оглед данните на ежедневна ситуация", заяви той.

Всички права, които са възникнали по смисъла на закона във връзка с извънредното положение, се удължават с два месеца, подчерта Желязков отново.

Той обясни, че е важно да се върне нормалността и в сектора. По думите му създаването това е предвидено, за да има плавен преход към възстановяване на стопанския оборот.

"Тези мерки не налагат нарочни промени, които действат и ще бъдат част от нормалната парламентарна процедура. В момента се опитваме с приемане на законопроекта да създадем необходимите предпоставки за работата от друга страна с продължаване срока на действията на нормативни актове, да бъдат продължени", каза още Желязков.

И посочи, че така например мярката 60/40 ще продължи своето действие до 30 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари