Росен Желязков уволни Ива Митева

2
Ива Митева определи случилото се като "типична политическа репресия
Ива Митева определи случилото се като "типична политическа репресия Снимка: БГНЕС / Архив

Ива Митева определи случилото се като "типична политическа репресия"

Със заповед на Желязков днес е закрита дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз", която Митева оглавяваше. Така и тя е освободена от поста. Предстои въпросната дирекция да се влее в дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове.

Ива Митева определи случилото се като "типична политическа репресия", предаде OFFNews.

Ива Митева беше основният юрист на "Има такъв народ". През 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше съответно втора и първа политическа сила. След отпадането на партията от парламента след вота на 2 октомври 2022 г., тя напусна "Има такъв народ" и по-късно създаде коалицията "Заедно" заедно с Любомир Каримански (също напуснал "Има такъв народ", бел.авт.), с която участва на вота на 2 април 2023 г. и взе под 1% от гласовете на избирателите.

В края на април тази година тя се върна на стария си пост като директор на дирекцията в НС. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно събрание (19 октомври 2022 - 3 февруари 2023 г., когато ИТН не бе във властта - б.а.)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Асен
    Пък аз исках да я ям отдолу.
  • 4
    3
    И, ...?
    ... си го преместих!
  • 9
    2
    Народна поговорка
    Вземи единия, па удари другия.
  • 6
    1
    Сватовница
    Абе нека се вземат дъртите пергиши щом се обичат. И Кифлата и Доктора от Либиия са си лика прилика - изпечени лъжци и почитатели на Содом и Гомор. И+П=ВНЛ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари