Росен Плевнелиев: Прокуратурата, има нужда от нашата подкрепа

1
Добрата новина е, че се действа, дори и късно
Добрата новина е, че се действа, дори и късно

Изисква се голяма доза смелост от този човек (Цветомир Найденов, бел.ред.) който е подал сигнала, защото, виждате, че мощта на тези най-богати българи в никакъв случай не е за подценяване (Васил Божков, бел.ред.).

Този коментар направи президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев във връзка със скандалите около Васил Божков, съобщи Novini.bg

Той обърна внимание на решимостта на Найденов да излезе и публично да разкаже всичко.

"Има спор между съдружници, заплахи, за това са подадени сигнали", каза Плевнелиев.

Росен Плевнелиев е категоричен, че дълги години обществото е очаквало подобна активност. И смята, че се работи на високи обороти. Държавният глава смята, че е добре щом прокуратурата може да стигне до президента или до най-богатия мъж, ако има данни за престъпления. Така се показва, че няма недосегаеми. Плевнелиев изказа очакванията си акциите на прокуратурата да са подплътени със сериозни доказателства.

"За мен проблемът е само един – след като прокуратурата може да стигне до президента, когато има съмнение, че е нарушил закона, както и до най-богатия мъж, когато има съмнение, че е нарушил закона, това е добре, защото никой вече не е имунизиран. Въпросът е дали прокуратурата ще стигне до всички, които не спазват закона", коментира той.

На въпрос как е възможно институциите да не разберат, че Божков е ощетил държавата с над 500 милиона лева невнесени такси.

"Сумите са потресаващи. Добрата новина е, че се действа, дори и късно. Самата заявка на прокуратурата, има нужда от нашата подкрепа. Не е ясно по какъв начин са събирани таксите, кой депутат е лобирал за това. Институциите е трябвало да имат оценка на риска, ако е имало възможност чрез хазарт или наркотици, или незаконна търговия с оръжие, да се генерират огромно количество пари в сивия сектор, държавата трябва да бъде изключително фокусирана и да действа денонощно. В други сектори, където рискът не е толкова голям, трябва да се действа по друг начин ”, смята още Плевнелиев.

Според него трябва да се спре с лобирането в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари