Росен Плевнелиев: Държавният глава денонощно говори колко корумпирана е България

0
Аз не съм чул една добра дума от държавния глава
Аз не съм чул една добра дума от държавния глава Видео: NOVA

"Държавният глава на България денонощно говори колко корумпирана е страната. Аз съм получават обаждания от стотици делегации, външни представители, които ме питата защо да инвестират в България, след като държаният глава денонощно говори колко е корумпирана." 

Това каза бившият президент (2012-2017г.) на България Росен Плевнелиев в ефира на „Здравей, България”, предава NOVA.

Бъдещото изграждане на нов автомобилен завод у нас стана повод за остър сблъсък между двама президенти.

Корупцията е навсякъде около нас –  и в държавния, и в частния сектор. Но когато става въпрос за държавния глава, за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото , когато се говори за корупция трябва да се дават и конкретни примери и да се иска върховенство на правото  да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система. Такива тежки думи от негова страна ни подреждат в съвсем друга лига, за съжаление”, каза още Плевнелиев.

Той подкрепи призива на президента Румен Радев да се разследват офшорните сметки на политиците. „Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева”, добави Росен Плевнелиев.

Бившият президент коментира и „Апартаментгейт”. „В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен  или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки”, каза той.

За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани”, каза Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари