Росен Плевнелиев: Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател

0
Затъваме в популизъм, правителство няма да има, заяви той
Затъваме в популизъм, правителство няма да има, заяви той Снимка: БГНЕС

Затъваме в популизъм, правителство няма да има, заяви той

"Трябва да си говорим, да поставим въпросите на държавата на масата и заедно да ги решаваме. Това каза Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тема "Иновации, технологии, инвестиции - предизвикателства и перспективи в глобалния свят", предаде БТА.

Събитието е организирано от деканското ръководство на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета, и се осъществява в рамките на специализирания лекционен курс "Бизнес комуникация".

ук не идват инвеститори, защото само мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя гняв към околните, каза той. Плевнелиев посочи, че трябва да се ускори приемането на страната в еврозоната. Ако не се ускорим към еврозоната ще имаме Че Гевара за министър-председател", каза той.

"Когато президент излиза с вдигнат юмрук и обявява, че ще се бори с мафията няма как да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да говори така. Има три неща по които там са разбрали, че няма да се карат - те са доброто име и репутацията на държавата, икономическия растеж и развитието на човешкия капитал и затова са на светлинни години пред нас. Сърбия прави завод за батерии, а Хърватска - за Бентли", каза Плевнелиев.

"Работихме систематически и бяхме на финала да имаме завод за автомобили на Фолксваген в страната. Отстранихме 12 държави, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на много условия за тази инвестиция", добави Плевнелиев.

"Изкуственият интелект дава невероятно възможност на България да се изстреля към просперитет. Той няма да замени хората а ще им помага и ако имаме два - три приоритета в страната, по които да има консенсус, можем да постигнем много", каза Росен Плевнелиев.

"Да си настоящ президент е трудна работа, но да си бивш президент е страхотна работа", каза още Росен Плевнелиев, пред студентите на които разказа как е започнал да развива бизнес в Германия и в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До 3
    Щото пък с веро (нарочно го пиша така) зоната ще цъфнем и ще вържем нали? Както вървят нещата след някоя и друга година и крака няма да има за ядене... Що се касае до плевню, тоя си дрънка когато и каквото си иска, без дори и да си дава сметка какво говори. Докато беше прецедент (пак нарочно го пиша така), де що не обяви война на Русия. И ако си мислиш драги ми 3, че това е било добра идея тогава и е така и сега, значи или си много далеч от реалността изобщо, или от саски и бяло мозъка ти е станал на...не знам..гъба може би, и пак си дале от реалността. Всякакви списуватели се упражняват в умнене тук и там, обаче никой май не си дава сметка какво се случва в момента и накъде води това. А трябва да си даваме сметка, всички ние, щото нещата отиват на "иззуй гащи"...
  • 1
    3
    До 1,2
    А бе неграмотници , защо не помислите какво значи управление на Че Гевара ! Това е сталинизъм и жив терор ! Тогава ще живеете като в Русия и няма да можете да бълвате простотията си по сайтовете ! Да ще има открити партийни събрания ,отрядници и ще ми ядете краката ,понеже са родно производство !
  • 6
    2
    Георги
    ЧЕХЛЬО,марш под чехъла!
  • 14
    1
    Дгд
    На този червей защо изобщо му позволяват да говори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари