Росен Миленов: Мръсните пари обичат тишината

2
Зад Доган седи мрежа от икономически групи, от служители в институции, в служби, казва експертът по борба с корупцията
Зад Доган седи мрежа от икономически групи, от служители в институции, в служби, казва експертът по борба с корупцията Снимка: Факти

Зад Доган седи мрежа от икономически групи, от служители в институции, в служби, казва експертът по борба с корупцията

На 9 март ще атакуваме парламента и ще отидем на гости в дома на Пеевски. В парламента не може, защото го пазят, на улицата има гардове. Но на гости в дома му е друго. Да го страхуваме. Не се ли приберат парите, нищо не се прави. Пеевски си седи вкъщи и мести пешки. Затова ще го посетим. Кирил Петков и Асен Василев откраднаха надеждите. Бях 500 дни на улицата. Крадецът и простакът не го ли смажеш, ще прави бели. Ще атакуваме офисите и домовете на олигарси. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Росен Миленов, експерт по борба с корупцията.

„Без покровителство от различни институции няма как да извършиш каквото и да е било в държавата, визирам покойния вече Мартин Божанов. Говорим за ощетяване, за престъпление в държавата, да няма разследване. Имахме кюлчета, „8-те джуджета“, за язовирите, за магистралите… И какво се случва, има разследване, а то е в прах очите на хората. Прибира се папката в съда, където се чака да се мине ротация с нов състав, който да гледа делото. И така за някои крадец се очаква съответният състав, за да се намали мярката. И какво се оказва, че жената до Божанов е работила и работи в службите. Затова има такива хора в службите… А иначе върви приказката за борба с корупцията, за борба с организираната престъпност. Такова нещо не съществува. Народното събрание съществува, Министерски съвет съществувал, но те са изпразнени от съдържание“, сподели гостът.

Фактът, че в момента говорител на държавата е Делян Пеевски, това слага кръст на всичко, а зад него седи Ахмед Доган. А зад Доган седи мрежа от икономически групи, от служители в институции, в служби. Мръсните пари обичат тишината. Когато говорим за пари и политици, става въпрос за влияние, за милиарди. Те вече играят освен с парите на хората, а и със живота им. Създават един скандал, след това друг, просто дирижират дневния ред във всеки един момент и го движат в определена посока. Когато се изчерпи един скандал, веднага ни вкарват в друг, за да не можеш да се осъзнаеш къде се намираш. Българите сме индивидуалисти, всеки сам се спасява“, добави Миленов.

Политиците се възползват от това мръсните пари да работят, а тези пари обичат тишината. След 2017 година вече имаме млади лъвчета на терена в лицето на Пеевски, на Домусчиев, на Жоро инса и започнаха да си търсят бизнес и се блъскаха със старите кучета като Божков. Защото пък старите си мислеха, че имат запазена квота за всяка една сделка във временно и че имат политически чадър. Но всичко това бе в ръцете на тези, които ги споменах, но със съдействието на Борисов и Пеевски“, казва още гостът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари