Росен Христов: Цената на газа пада

1
Цената на газа пада с между 5 и 10% и през април ще бъде около 98 лева, допълни министърът на енергетиката
Цената на газа пада с между 5 и 10% и през април ще бъде около 98 лева, допълни министърът на енергетиката Снимка: bTV / стоп кадър

Цената на газа пада с между 5 и 10% и през април ще бъде около 98 лева, допълни министърът на енергетиката

"По сегашни прогнози цената на газа през април ще бъде около 98 лева. Спрямо март цената пада между 5 - 10%. Очакваме тенденцията да се задържи. Прогнозните цени за май са за около 90 лева". Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов, цитиран от bTV.

„Отчитайки факта, че газохранилищата в Европа са наполовина пълни и потреблението през зимния сезон беше ниско, очакваме през летните месеци и почти до края на годината цените да се задържат доста конкурентни“, заяви той.

Росен Христов заяви, че Министерството на енергетиката работи върху това да се компенсира разликата между пазарната цена в момента и цената, на която е нагнетен газът (б.р. в Чирен).

„В идеален вариант нагнетените количества да останат в газохранилището, така че да изпълним целта за следващия сезон – отново на 90% то да бъде запълнено“, заяви енергийният министър.

Той допълни, че газохранилището е запълнено на около 75%. Росен Христов заяви, че няма как „Булгаргаз“ да продава на цени с 30 - 40% по-високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    мм
    4 пъти цената падна фабриките не свалиха цените преди им беше оправдание!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари