Росен Даскалов представи Sin R1 в Русе

0

Днес, пред сградата на Община Русе, експилотът и предприемач Росен Даскалов представи болид Sin R1, който участва в най-голямото европейско рали на суперавтомобили, проведено в Германия.

На представянето на болида присъстваха кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов и зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански.

Г-н Стоилов изрази своите впечатления от българския болид: „Като русенци се гордеем, че наш съгражданин е създател и производител на този автомобил, който олицетворява свободния дух на русенеца.“ Той поздрави създателя на Sin R1 и заяви, че подобни проекти са изключително важни за имиджа на България и град Русе, развитието на бизнеса и предприемачеството.

На 30-ти и 31-и юли предстои да се проведе 3-ти кръг от Републиканския шампионат „Писта Русе”. Емблематичното за града състезание за пистовия шампионат предизвиква висок интерес и за това е добавен нов, „свободен“ клас състезание, където могат да участват всички желаещи, притежаващи автомобил, отговарящ на изискванията за мерките за сигурност на ФИА (Appendix J) и задължителния за участие състезателен лиценз. Зрителите ще се насладят още на дрифт програма и представяне на български автомобили на трасето.

Г-н Даскалов сподели, че любителите на спортни автомобили ще могат да се насладят на по-богатата програма тази година и увери, че са взети специални мерки за сигурност. Той благодари за подкрепата на Община Русе  за подкрепата и осигуряването на трасето и изрази увереност, че още дълги години ще се поддържа такова партньорство за бъдещи събития от този ранг.

Следващото предизвикателство пред екипа на Росен Даскалов са европейските GT4 серии, където участие ще вземат автомобилът Sin R1, заедно с отбора София Кар Мотоспорт от 23 до 25 септември в Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари