Роми пребиха мъж, след като ги снимал да гласуват по няколко пъти във Видин

1
Инцидентът е станал в избирателна секция в ромския квартал "Нов път" във Видин
Инцидентът е станал в избирателна секция в ромския квартал "Нов път" във Видин

Инцидентът е станал в избирателна секция в ромския квартал "Нов път" във Видин

Пореден изборен скандал се разрази, този път от Видин. Член на секционна комисия в местния квартал „Нов път“, който е населен предимно с роми, се оплака, че е бил пребит в самото изборно помещение, след като се опитал да заснеме хора, които гласували многократно.

В схемата, както твърди членът на комисията Кольо Петров пред NOVA, участвали двама души, които отишли в секцията с номер 050900072, като донесли списък с имена и ЕГН и започнали да пускат бюлетини. Той твърди, че се опитал да ги възпре, но бил предупреден да не се бърка и „да не защитава българите“. Петров решил да заснеме нарушението с телефона си. В секцията влезли няколко човека, които го пребили и го заплашили с убийство, разказа той, цитиран от вестник „СЕГА“.

В историята се включи Милен Милчев, кандидат-кмет от ИТН за община Видин. Както изглежда, към неговата партия принадлежи нападнатият член на комисия. Той заяви, че Петров се опитал да разкрие истината за изборната измама и заради това „изяде нечуван пердах“. Според Милчев в двора на училището, където се намирала секцията, е имало бус на жандармерията и над 30 униформени полицаи. Това мощно полицейско присъствие било типично за секциите в ромските квартали. Служителите на реда обаче допуснали биячите в секцията. „Това не бива да бъде разглеждано като ромска свада, а посегателство върху изборния процес“, каза Милчев.

По думите му, партията е подала сигнал до общинската избирателна комисия, а тя е сезирала на свой ред прокуратурата. Обвинените за побоя били задържани, а впоследствие освободени, твърди кандидат-кметът.

От прокуратурата обещават да проверят случая и да дадат повече информация, съобщава NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    🧼🧼🧼
    Искам сапун от тлъсти мангали да си стопя, да го дам на циганката дето чисти входа и комбото да е пълно. Мангалка мие със сапун от мангали пода. А аз ще минавам и ще забивам подметки да проверя дали го е обрала добре със стирката.
  • 11
    2
    Съдията
    Всички са за съд нарабар с полицаите и неми свидетели от комисията.СъД,справедлив и български.
  • 12
    1
    Българин
    Циганите на Сапун
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари