Родителите ще получават информация за пациентското досие на детето си

1
Данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис
Данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис

Данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис

Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко Стефановски, предава NOVA. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана възможно родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в „Информационно обслужване“ АД, посочи, че вече всички родители, притежаващи електронен подпис, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис, допълни той. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др.

Електронното досие, което се поддържа на сайта на НЗОК, е само за здравноосигурени лица, каза Александър Огнянов, директор на дирекция "Здравно-информационни системи" в Министерството на здравеопазването. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор с Касата, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани, посочи още Огнянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари