Родителите на децата, потрошили лампите край Пантеона, предлагат да възстановят щетите

6
Лампите се поръчват от Гърция, тъй като не се предлагат на българския пазар
Лампите се поръчват от Гърция, тъй като не се предлагат на българския пазар

Две от семействата, чиито деца счупиха лампи от новото осветление на Пантеона на възрожденците, по собствена инициатива искат да покрият нанесените щети

Посегателството, извършено от непълнолетните младежи, беше установено на 10-и декември, благодарение на поставеното от музея видеонаблюдение. Камерите заснемат вандалската проява на непълнолетните, а записите са предоставени на полицията. След разговор в семействата, родителите предлагат да възстановят финансовата себестойност на направените от музея разходи за закупуването на нови лампи. Всяко едно от осветителните тела струва 336 лв. Лампите се поръчват от Гърция, тъй като не се предлагат на българския пазар.

Осветителните тела около Пантеона на възрожденците са част от проект Проект ROBG-424 „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе-Гюргево“, по Програмата за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния – България“ 2014-2020 г., благодарение на който беше извършен ремонт на обекта.

Надяваме се с общи усилия да ограничим проявите на вандализъм, за да може да се наслаждаваме на красотата на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари