Родители от цяла България излизат на протест

0
Мнението на протестиращите е, че стратегията ще даде повече права на НПО-та, социални служби и административни чиновници, отколкото на родителите спрямо децата им
Мнението на протестиращите е, че стратегията ще даде повече права на НПО-та, социални служби и административни чиновници, отколкото на родителите спрямо децата им Снимка: БГНЕС

Родители от цяла България отново ще излязат на протест, който ще се проведе днес на 11 май, от 17:30 часа. 

Поводът - "Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“. Родителите отново искат да изкажат несъгласието си към новия документ, като според тях той дава прекомерна власт на държавата над децата, улеснява се изземването им от семействата им, давайки възможност за неправомерно отнемане на децата. Мнението на протестиращите е, че стратегията ще даде повече права на НПО-та, социални служби и административни чиновници, отколкото на родителите спрямо децата им.

Днес протести ще се проведат в повечето големи градове на страната: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Свиленград, Благоевград, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Габрово, Гоце Делчев, Смолян, Силистра, Хасково, Шумен, Враца и Пазарджик.

В Русе в 17:30 часа протестът ще бъде проведен с шествие от Парка на младежта до централния площад.

Организаторите на протестите в цялата страна, намираме, че въвеждането на „Стратегията за детето” има рушащо действие върху традициите на българското семейство и считаме, че много от текстовете са спорни и неприемливи, пише г-жа Десислава Величкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари