Родители недоволстват срещу завишена цена за хранене в СУ „Възраждане“

1
Неизвестно защо цената за храноден се е повишила на 5 лева
Неизвестно защо цената за храноден се е повишила на 5 лева Снимка: СУ "Възраждане" - Русе

Неизвестно защо цената за храноден се е повишила на 5 лева

Според Родители на ученици от СУ „Възраждане“ има неправомерно завишаване на цената за хранене на учениците в стола на училището. Това се отнася за по-малките деца от 1 до 4 клас, които ползват услугата кетъринг.

Още в началото на учебната година на всички родители е обявено, че храненето ще става в стола на училището, съобщено е коя ще е фирмата и че цената ще е 4,50 лв. Според сключения договор фирмата има ангажимента да събира опаковките и да извършва необходимото почистване след приключването на обяда. От своя страна децата трябва да си изхвърлят остатъците в определените за това места, като според родителите става дума за изнасяне на 2-3 чувала с отпадъци от кошовете, пише Русе Медиа.

Неизвестно защо цената след родителската среща се е повишила с 0,50 лв. и за храноден на ученик родителите от началото на учебната година заплащат по 5,00 лв.

В училището от 1 до 4 клас учат около 300 ученици, от които 180 ползват кетъринга. За 20 учебни дни от едно дете с тези 50 стотинки се събират допълнителни 10 лв. за дадения месец. Общо за всички деца сумата обаче става 1800 лв., което смущава родителите. Не е ясно правното основание за тези допълнителни 0,50 лв., тъй като според договора с доставчика и изпълнителя на услугата е ясно казано, че почистването и изхвърлянето на отпадъците е задължение на въпросната фирма и не се заплаща допълнително.

Родителите до момента не са получили отговор от ръководството на училището и настояват да се разясни защо се събират повече пари от първоначално обявените. Те ще поставят въпроса и пред Община Русе, за да се извърши проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Иван
    Не е проблема в цената на кетъринга. Проблема е съвсем различен. Масово в училищата липсват столове, където едно дете да се нахрани спокойно. Децата ни са принудени да ядат на чиновете си! Представете си как с колегите си в 12 ч. Си вадите яхнийката и си сърбите супичката пред компютъра. Децата и без това са на маломерни чинчета. Те не могат да отидат да си вземат нещо отвън. Не е помислено къде могат да се хранят.
  • 10
    10
    от опит знам
    кетъринга за деца е половин порция,вие за 5-6лв се наяждата а сметнете колко е половин порция?-и всичко минава през директора на да дадено учелище и той решава кой ще храни децата а познайте кой печели?
  • 5
    9
    родител
    Моето дете учи в уилището за европейски езици и съм доволе.
  • -14
    8
    Анонимен
    До това води бесхаберието във.въспетанието на децата удома .Слуги няама
  • 16
    7
    Сметалото
    Колко ли пък да яде едно 10-годишно дете на обяд? 50 грама картофи, 20 грама лук, 3 грама чесън, 50 грама месо, 50 грама хляб. Направихме към лев за продукти. Готвим на едро, слагаме 20 стотинки за ток. Станаха лев и 20 стотинки. Къде отиват другите левове е въпросът!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари