Родители: Не може децата ни да умират по пътищата, а да се дават условни присъди

3
Началото на протеста е в 11:00 часа пред парламента
Началото на протеста е в 11:00 часа пред парламента

Началото на протеста на пострадалите е в 11:00 часа пред парламента в София

Близки на загиналите при катастрофи, както и пострадали, излизат на протест в София. Те искат спешно законодателни промени, настояват за среща с председателя на парламента, както и с представители на партии. Някои от протестиращите вече са се срещнали и с министъра на вътрешните работи, предава NOVA.

“Не може нашите деца да умират по пътищата, а да се дават условни присъди”, заяви една от майките на загинало на пътя момче.

Един от протестиращите е русенец - работник на “Пътна помощ”. Той е пострадал по време на работа на пътя, като е блъснат от автобус. 7 месеца по-късно все още няма присъда за водача на автобуса.

Близките на загинали при ПТП искат “убийство по непредпазливост” да бъде премахнато при тежки случаи.

По думите им след срещите с главния прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Иван Демерджиев им е обещано съдействие.

“Ако не бъдем чути ще започнем масово неподчинение и затваряне на магистрали”, заявиха те.

Началото на протеста е в 11 часа пред парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    LOL
    Все Украйна ви е в устата. Сякаш последните 30 години направиха пътищата с милиардите наляти в мафиотските фирмички. И пак ще ги налеят там тези милиарди, а не в Украйна, и пак няма да има пътища като хората.
  • 8
    3
    Дай боже
    Дасе върне психо прегледа както беше на времето всеки любител минаваше психо тест и тогава се допускаше да кара курс Полвината са без основно образование А му дали книжка не познание на знаци и правила за движение без никаква етика и държание на пътя .
  • 6
    2
    Още нещо
    А може ли да се дават пари за Украйна, а не за пътища? Това що не ги питате?
  • 10
    1
    Ядосан
    Кара пиян, дрогиран и блъска някого, а после бил за лечение и условна присъда. Затвор и за тези отговарящи за качеството на пътищата също, защото не стават за каране, заради некадърното им поддържане. Седемдесет процента от катастрофите са заради лоша организация на движението. Елате да видите в Русе как работи Вик и ще се хванете за главата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари