Родители на 5-годишно дете се оплакаха от грубо отношение в център за Спешна помощ

0
Отказан преглед и лечение на дете в Бяла Слатина?
Отказан преглед и лечение на дете в Бяла Слатина? Видео: bTV

Отказан преглед и лечение на дете в Бяла Слатина?

Родители на 5-годишно дете сигнализираха за грубо отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към болната им дъщеря. Близките твърдят, че три пъти за една вечер са посетили спешното и едва след скандал момичето е било хоспитализирано. Медиците отричат, информира bTV.

Майката на болното дете Гроздана Игнатова изпраща мъжа си и дъщеря си до Бяла Слатина, защото детето повръща, а тя е с малко бебе, което няма на кого да остави. Така баща и дъщеря стигат до Спешния център, където им казват, че няма педиатър.

Дадоха ни сироп против повръщане и ни обясниха да си отиваме вкъщи, а на други ден да потърсим лекар“, обясни Георги, баща на болното дете.

Когато се прибират, момиченцето повръща 4 пъти и те се връщат в Спешния център.

Те пак ми казаха, че няма доктор и да ходя да търся такъв сам в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених набързо, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а дъщеря му и започна да повръща в колата и пребледня. Стигайки в Кнежа, отново няма доктор“, обясни Георги.

Бащата и дъщерята се връщат вкъщи и заедно с майката отново отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, медицинската сестра им е казала да изведат повръщащото дете, „защото замърсява въздуха“.

Фелдшерът, прегледал детето, обясни че не е имало скандал, че момичето не е било дехидратирано и с мек корем.

Семейството ще подаде жалба срещу Спешния център и е категорично, че ще уведоми и Министерството на здравеопазването.

От спешния център са категорични, че са направили всичко, каквото е възможно. В крайна сметка детето е било настанено и в сряда е било изписано от болницата и в момента е добре. Бащата му и майка му обаче настояват за мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари