Родители и деца от 4 русенски градини заедно готвиха и засаждаха цветя

0

През месец март стартираха присъствените дейности с родители в рамките на проекта „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“

Интересни и нестандартни инициативи за насърчаване на участието на родителите в образователния процес подготвиха експертите на партньора по проекта – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, информира общината. 

Родители и деца с желание се включиха в практически градинарски работилници за засаждане на пролетни цветя и луковици в двора на ДГ „Пинокио“ и ДГ „Синчец“. В кулинарните работилници, проведени в учебната кухня на Сдружение БРТИМ, участваха родители и деца от ДГ „Русалка“ и ДГ „Незабравка“, като заедно приготвиха бисквитена торта в чаша. Събитията забавляваха както най-малките, така и техните семейства, които изявиха желание да участват и занапред в дейностите по проекта, даваха идеи и се радваха на постиженията на децата си. По време на практическите работилници, експертите социален педагог и психолог обсъждаха кризите на ранната детска възраст и как родителите да се справят с тях, даваха полезни съвети и ги насочваха да дават обратна връзка и да споделят опита си.

Работата с родителската общност е важна част от проекта. За да бъдат постигнати устойчиви резултати, родителите ще бъдат подкрепени да се включват по-активно в образователния процес чрез комплекс от подкрепящи мерки, както на място в партньорските учебни заведения, така и по телефона и онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари