Родилка почина в болница в Кърджали

0
Преди настъпване на смъртта е извършено спешно секцио, при което е родено момченце
Преди настъпване на смъртта е извършено спешно секцио, при което е родено момченце Снимка: Facebook

Преди настъпване на смъртта е извършено спешно секцио, при което е родено момченце

На 10 декември 2023 г. в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД е транспортирана жена на 26 г. от екип на ЦСМП - Кърджали в коматозно състояние и данни за мозъчен оток, бременна в седми лунарен месец. Жената е хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение на болницата. Тя е изпаднала в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия са възстановени дишането и сърдечна дейност. Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации. Извършено е секцио – родено е момиченце с тегло 1300 гр. Детето е в стабилно състояние и за него се полагат всички необходими грижи в отделението по неонатология. Информирана е Държавната агенция за закрила на детето. Това съобщиха от болницата в Кърджали, след като снощи излезе информация, че родилка е починала в лечебното заведение след секцио, информира Zdrave.net.

От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ информират още, че на 11 декември 2023 г. е назначена лечебно-консултативна комисия. В хода на диагностично-лечебния процес са потвърждени клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката е починала вчера, 12 декември 2023 г.

Направена е патологоанатомична аутопсия. В момента тече вътрешна проверка в лечебното заведение, уточняват още от там.

Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ АД е информирало РЗИ – Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, информират от болницата. Междувременно от прокуратурата потвърдиха, че започват проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари