Родиха се близнаци със слепени глави

0

Майка от Пакистан се надява на чудо!

Децата й – сиамски близначки са родени със слепени главички, но имат отделни мозъци. 

Зайнаб Биби на 35 години ражда Сафа и Марва в болницата в Пешавар през януари. Въпреки, че главичките на бебенцата са слепени, скенерът показва, че и двете имат собствен мозък. Лекарите са на мнение, че сложната операция за отделянето на близнаците може да бъде успешна, пише Канал 3.

Въпреки това сценарият по отделянето им ще е много сложен. В момента екип от медици търси международни експерти в областта на отделянето на близнаци, които да помогнат за съставянето на план за тежката операция.

Семейството на сиамските близначки обаче живее в тежка нищета. Зайнаб губи съпруга си 10 дни преди да се родят момичетата. Чичото на близнаците Мохамед Садакат е изключително притеснен за бъдещето на семейството, защото след смъртта на мъжа си Зайнаб трябва да изхрани и другите си 5 деца.  

Раждането на близначките Сафа и Марва е изключително рядък. Той се случва веднъж на 2,5 милиона раждания. Около 40% от тези близнаци се появяват мъртвородени, а онези, които все пак оцеляват при раждането, умират в рамките на 24 часа. Ако все пак оцелеят през първото денонощие, има 80% риск да загинат пред да са навършили 2 годинки, освен ако не бъдат разделени. Разделянето обаче също крие рискове – едно от двете близначета може да забави развитието си. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари