Роденият в София професор Бар-Зоар се кандидатира за президент на Израел

0
Проф. Бар-Зоар е автор на една от най-вълнуващите книги за историята за спасяването на българските евреи през Втората световна война
Проф. Бар-Зоар е автор на една от най-вълнуващите книги за историята за спасяването на българските евреи през Втората световна война Видео: bTV

Той е автор на книги за спасяването на българските евреи, участва в операции на МОСАД

Световноизвестен израелски писател с български корени е кандидат за президент на Израел. Проф. Михаел Бар-Зоар потвърди новината лично пред bTV. 

Проф. Бар-Зоар е автор на една от най-вълнуващите книги за историята за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Неговият чичо е участвал в спасяването на кюстендилските евреи в началото на 1943 г.

Проф. Бар-Зоар е роден в България и напуска страната ни на 10 години. Има зашеметяваща научна и изследователска кариера, става два пъти депутат в Кнесета. Има познанства с най-големите имена на политическия елит на Израел и принадлежи на него. Репортерът Теодора Енчева  отбеляза още, че той участва в акции на МОСАД и в последствие пише книги за това, които стават изключително популярни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари