Роборъка със седем стави замества човешката

0
Предвидено е цената й е да достъпна и за малките фирми
Предвидено е цената й е да достъпна и за малките фирми

Роботизираните ръце се използват в индустрията от десетилетия, но въпреки че са полезни, те не са никак евтини.

За да бъдат достъпни тези инструменти и за по-малките фирми, UFactory представи новата роботизирана ръка xArm, предназначена да бъде достатъчно достъпна за фирмите, които обикновено не могат да си позволят роботизирана помощ, пише Монитор.

xArm се предлага в три модела, като всеки може да извършва различни дейности. xArm 5 Lite е базов модел на робота, който разполага с пет стави, 2 кг. товароносимост и е специалист в задачите с вдигане и подреждане. xArm 6 е модел с товароносимост до 5 кг и шест тави, които му осигуряват по-голяма подвижност. И  xArm 7 е топ модела, който има товароносимост от 3.5 кг, но разполага със седем стави и подвижност, за която UFactory казва, че е като на човешка ръка.

И трите модела имат обхват от 691 мм и са с корпуси от въглеродни влакна, за да се намали теглото им, и имат универсални гнезда, в които могат да се поставят различни инструменти. Тези инструменти включват, вакуумен накрайник и щипци, снабдени с камера за по-добро захващане.

UFactory казва, че xArm е способна да повтаря прецизни движения в рамките на 0.1 мм. От съображения за безопасност, xArm 6 и 7 разполагат също с вградена система за засичане на сблъсъци, спираща роботизираната ръка за половин секунда, когато се допре до нещо или някого.

За да бъдат наистина достъпни, UFactory включва софтуерен пакет, наречен xArm Studio, който да помогне на потребителите да програмират роботите за задачата, която трябва да извършват. Освен блок базиран интерфейс за кодиране, потребителите могат също да учат роботите посредством ръчно преместване на ръката в желаните позиции. xArm Studio може да работи на лаптопи и таблети с Windows, iOS, Linux и Android.xArm следва курса на предишните устройства на UFactory, uArm Swift и Pro, които са насочени повече към домашната употреба.

Подкрепата за xArm, в Kickstarter, започва от само $ 2299 за модела 5 Lite, $ 4999 за xArm 6 и $ 5999 за xArm 7. Цените на дребно се очаква да бъдат около два пъти по-високи, според UFactory. Кампанията вече е събрала почти 10 пъти необходимата сума, като остава по-малко от месец до края. Ако всичко върви добре, доставките на  xArm трябва да започнат през април 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари