Ритнатата от циганина Светослав жена е украинка

0
Стойков е направил изявление по случая, но засега е тайна какво точно е казал
Стойков е направил изявление по случая, но засега е тайна какво точно е казал

26-годишната жена, която си счупи ръката след ритник в гърба в метрото в Берлин, нанесен й от българския гражданин Светослав Стойков, е от украински произход.

Това стана ясно в хода на разследването. Самоличността й обаче засега се пази от публичност по нейна молба, съобщиха от следствието, пише 24 часа.

С нея среща ще се опита да си уреди митрополит Антоний, който възнамерява да й поиска извинение за стореното й.

Междувременно българинът е направил изявления пред следователите, но засега е тайна какво точно е казал и дали е направил пълни самопризнания. Съдия в неделя разпореди той да остане в предварителния арест. Прокуратурата все още разследва всички обстоятелства около случая и от заключенията й зависи каква ще е присъдата над Стойков. Възможно е да му бъде предявено обвинение и в опит за непредумишлено убийство, за което в отделни случаи присъдата е дори доживотен затвор.

В повечето случаи обаче тя се движи между пет и десет години зад решетките. Строгостта й зависи и от досието на Стойков. В момента се проучва дали той има и други престъпления, извършвани на територията на Германия. За залавянето на Стойков бе обявена голяма парична награда от най-различни известни берлински личности. Един от най-известните телохранители, чиято фирма обикновено се грижи за сигурността на световни звезди – Майк Кур, обяви 2000 евро награда за името и адреса на издирвания нападател.

Той получил доста сигнали, като един му се сторил сериозен и го предал на полицията. Засега обаче никой не си е потърсил наградата от него. Стойков бе заловен в събота следобед на автобусната гара в Берлин. Идвал с рейс от южна Франция. Според полицията той е бил разпознат от човек, пътувал в същия автобус, който и се обадил. При ареста Стойков не е оказал съпротива.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари