Риши Сунак се кандидатира за премиер на Великобритания

1
Това се случва дни след оставката на Лиз Тръс
Това се случва дни след оставката на Лиз Тръс Видео: NOVA

Това се случва дни след оставката на Лиз Тръс

Бившият британски финансов министър Риши Сунак обяви кандидатурата си за поста лидер на Консервативната партия и министър-председател на Великобритания.

Обединеното кралство е страхотна страна, но ние сме изправени пред дълбока икономическа криза. Ето защо аз ще бъда лидер на Консервативната партия и следващия ви министър-председател. Искам да оправя икономиката ни, да обединя нашата партия и да се възползвам нашата страна“, изтъкна Сунак в изявление, публикувано в Twitter.

Сунак направи това изявление, след разговори до късно през нощна с другия претендент за поста Борис Джонсън, който бе сменен от подалата оставка Лиз Тръс. Нямаше информация за резултатите от преговорите. Джонсън все още официално не е обявил кандидатурата си. За разлика от него това сториха другите двамата претенденти – Сунак и Пени Мордънт, която е председателка на Камарата на общините, долната камара на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Като знаем, че индийците са прозивели Windows 10 и Windows 11 и тези двете OS са мега зле софтуерно, знаем, че този сунак ще е тотал щета за англия! Но пък е време злата англия да поеме по пътя на вътрешни кризи, вътрешни конфликти, не може от два века англия да прави мръсно на Русия по всякакви начини! Време е англия да потъне в разруха - собствена - с този баш "коренен" англичанин!
  • 5
    2
    През уя ми е
    Преди години американците си избраха негър за президент, на усрайна президентът е чифутин, защо англичаните да си нямат циганин за министър-председател?
  • 6
    1
    русенец
    Тоя е типичен англичанин - русичък и беличък!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари