РИОСВ: Замърсяването от „Линамар“ е в норма

1
Инспекцията не е констатирала отклонения в технологичните режими на работа
Инспекцията не е констатирала отклонения в технологичните режими на работа Снимка: Facebook / Linamar Light Metals Ruse EOOD

Инспекцията не е констатирала отклонения в технологичните режими на работа

Концентрациите на изпусканите замърсители, заложени в комплексното разрешително на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД са в норма. Това показват резултатите от плановия емисионен контрол на инсталацията за каруселно леене на оператора. То е осъществено през вечерните часове, на 6 срещу 7 октомври, съобщиха от РИОСВ - Русе.

Измерени са концентрациите на общ органичен въглерод (ООВ), серни оксиди и прах. При норма 50 милиграма на кубичен метър за ООВ, измерената концентрация е била 21.1 милиграма. Този показател представя сумарно изпусканите органични съединения, които се отделят в процеса на леене на алуминий. Концентрациите на серния диоксид и праха също са под границата на количественото определяне.

Съгласно утвърдения от министъра график това е последното от общо 5 заложени измервания през настоящата година, извършени на инсталацията за регенерация на пясък, двата биофилтъра и инсталация за каруселно леене № 4.

През изтеклата седмица извънредни проверки са извършени в „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД и „Сид грийн“ ЕООД по повод постъпили сигнали за неприятни миризми. Не са констатирани отклонения в технологичните режими на работа на двете инсталации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    Петя
    Всички знаем как минават проверките, някой се обажда, че ще има проверка, и всичко се потулва ....както по заведенията където се пуши и т.н.... корумпирана държава, желаеща да "лапа" на всяка цена! А цената е здравето на децата ни...
  • 3
    14
    Гост
    Защо е това упорито старание да ни убеждават, че си въобразяваме, че ни миришело на нещо, а то не било така?
  • 2
    13
    Гост
    Русенци се оплакват и от други миризми, които не са характерни за Линамар? Те откъде идват и кога ще мерите и в другите заводи?
  • 0
    12
    Гост
    Гражданино от пост 7, блокирането на пътни възли в града ще е пречка и проблем само за нас и за другите ни съграждани, които нямат вина по въпроса. Заводите пак ще си работят, защото техните пътища не са блокирани.
  • 2
    11
    Гост
    Карусел 4 колко отливки направи, докато мерихте на него? А колко чакахте на портала, докато дойде някой да ви посрещне? Достатъчно време ли мина, за да се окажат показателите в норма? Мерили сте въглероди и ФПЧ на карусела, а къде мерихте фенолите? Карусел 4 е с био филтри, а как е на карусели 1, 2 и 3? Миришеше ли на нещо в халето или въздухът ви се стори чист и свеж?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари