РИОСВ - Русе проверява площадки за опасни отпадъци

0
Констатирани са нарушения в района на бившия завод „Бимас“
Констатирани са нарушения в района на бившия завод „Бимас“

Констатирани са нарушения в района на бившия завод „Бимас“

Експерти на РИОСВ - Русе извършиха 12 контролни проверки на площадки за третиране на опасни отпадъци в трите области на контролираната от инспекцията територия. От тях 8 са в област Разград, една в Силистра и 3 в Русе. Проверките са съвместни и по разпореждане на органите на реда.

При проверка на площадка в с. Айдемир (област Силистра), на която се съхраняват излезли от употреба моторни превозни средства, не са представени необходимите документи за извършване на дейността. На собственика са дадени предписания и срок за представяне на документацията и е оставена покана за съставяне на акт.

Нарушения са констатирани и на площадка в Русе, в района на бившия завод „Бимас“, на която се съхраняват отпадъци от химически продукти. Екоинспекцията вече е санкционирала дружеството, като предстои процедура за отнемане на разрешителното за дейности с отпадъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Русенец
    Очаквам доклад, как в кошчетата за боклук на пенсионерите в някой блок са открити опасни отпадъци: опаковки от лекарства, стари смобръсначки, стари четки за зъби и един изронен царевичен ко4ан, на който е можел да се надене някой експерт.
  • 0
    1
    88
    И, какво ще откриете? Нищо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари